Вчора 10.11.2021 НКРЕКП схвалила два проекти постанов, які матимуть відчутний вплив на промислових споживачів електричної енергії: «Про встановлення тарифу на послуги з передачі електричної енергії НЕК «УКРЕНЕРГО» на 2022 рік» та «Про встановлення тарифу на послуги з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління НЕК «УКРЕНЕРГО» на 2022 рік» та оприлюднено для громадського обговорення.

Тож, наразі, пропонується, що з 1 січня наступного року тариф на передачу електроенергії може досягти рівня 352,38 грн/МВт·год (без урахування ПДВ), а тариф на диспетчеризацію - 62,22 грн/МВт·год (без урахування ПДВ).

Нагадаємо, що у 2021 році вказані тарифи затверджені на рівні 293,93 грн/МВт*год (без податку ПДВ) та 39,41 грн/МВт·год (без урахування ПДВ) відповідно.

Фактично, основною причиною зростання тарифів є необхідність виконання держави перед виробниками «зеленої» електроенергії.

НКРЕКП очікує надання зауважень та пропозицій до вказаних постанов до 22 листопада.

Федерація роботодавців України послідовно відстоює позицію, що зобов’язання держави має виконувати держава. Тож ми готуємо нашу позицію щодо вказаних проектів постанов НКРЕКП та запрошуємо зацікавлені компанії долучитися до цієї роботи.

Для формування консолідованої позиції пропонуємо до 18.11.2021 надати інформацію на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Шаблон сайта скачали с JooMix.org